Welke soorten carports zijn er?

Soorten carports

Afhankelijk van je woning en de eventuele buren of aangrenzende panden kun je kiezen uit verschillende soorten carports. Zo zijn er carports waarvoor geen aanbouw nodig is, omdat deze volledig vrij staan. De overkapping is dan op vier staanders gebouwd. Maar er zijn ook carports waarvan de dakconstructie gedeeltelijk of zelfs helemaal op een aanbouw rust. Carportgigant bouwt alle soorten carports:

Vrijstaande carport
De dakconstructie van een vrijstaande carport rust volledig op vier staanders; er is dus geen aanbouw.
Kopaanbouw carport
Bij de kopaanbouw carport rust de dakconstructie op de kopse kant (aan één van de korte zijdes) en op twee staanders. Er is bij een kopaanbouw carport dus een aanbouw aan één van de korte zijdes.
Zijaanbouw carport
Bij de zijaanbouw carport rust de dakconstructie op één van de lange zijdes) en op twee staanders. Er is bij een zijaanbouw carport dus een aanbouw aan één van de lange zijdes.
Kop-zijgevelaanbouw carport
De overkapping van de carport wordt zowel aan één lange als aan één korte zijde aangebouwd. Tevens is er één staander nodig voor de kop-zijgevelaanbouw carport.
Hangende carport
De dakconstructie van een hangende carport rust volledig op de aanbouw. Er komen dus geen staanders aan te pas.

Wij bouwen alle soorten carports op maat!

Enkele of dubbele overkapping

Rekening houdend met de gewenste toepassing van de carport, kunnen we al deze soorten carports bouwen met een enkele overkapping (passend voor één voertuig), maar ook met een dubbele overkapping (voor twee voertuigen) en zelfs met meer dan twee overkappingen. Neem voor advies en meer informatie over onze soorten carports en overkappingen vrijblijvend contact op.

Soorten overkappingen

De dakbedekking van alle soorten carports kunnen we op diverse manieren realiseren, maar de twee meest voorkomende zijn: carports met een vlakke overkapping en carports met een gebogen overkapping. Een platte overkapping is voordeliger in aanschaf en eenvoudiger te realiseren, maar een gebogen overkapping heeft minder onderhoud nodig en zal bijna nooit gaan lekken, omdat regenwater weg kan stromen. Bij Carportgigant zijn andere dakbedekkingen voor carports ook mogelijk. Wat dacht je van een zadeldak of lessenaarsdak? Of een moderne dakbedekking van polycarbonaat die voor een perfecte lichtinval zorgt, maar fel zonlicht tegenhoudt? Ook als je zelf originele ideeën hebt voor de dakbedekking, kun je deze voorleggen aan een van onze specialisten. Wij hebben al heel wat bijzondere carports gebouwd; er is dus van alles mogelijk en we denken graag met je mee.

Materialen

Op de pagina’s aluminium carports en houten carports lees je meer over de duurzame materialen die wij gebruiken voor het vervaardigen van alle soorten carports. Beide soorten materiaal hebben hun eigen voordelen. Voor advies op maat kun je eenvoudig contact opnemen met een specialist uit ons landelijke netwerk van carportspecialisten. Wij hechten veel waarde aan goede en eerlijke adviezen.

Benieuwd wat onze klanten over ons zeggen?

review

Mevr. Osterhoudt uit Roermond

Wij hebben een carport laten plaatsen via Carportgigant. De carport sluit perfect aan bij de stijl van onze woning. Een erkende vakman was zo gevonden en we hebben heel ko…

review mevr

Mevr. Strijker uit Reuver

Na lang wikken en wegen hadden wij besloten om een carport te plaatsen. Deze hebben wij gevonden via deze website. We zijn erg kieskeurig maar hadden meerdere offertes…

reviews

Dhr. Leguit uit Boxmeer

Wij wilden graag onze oprit een opknapbeurt geven met een carport. De specialist van de Carportgigant.nl heeft een prachtige houten carport geplaatst die precies past bij de…

review dhr

Dhr. Dirksen uit Winterswijk

Normaliter is het plaatsen van een carport best prijzig. Ik heb daarom verschillende offertes opgevraagd via deze website. Binnen een dag had ik de knoop doorgehakt en kon ik een…